Terugblik training: “Mooie manier om teamwork te versterken”
21 september 2022 
in Nieuws

Terugblik training: “Mooie manier om teamwork te versterken”

Ons team is de afgelopen tijd flink gegroeid. In deze nieuwe samenstelling willen we elkaars talenten en unieke eigenschappen zo goed mogelijk benutten. Om daar inzicht in te krijgen, volgden we met ons team een Insights-training. Lees wat dit ons heeft gebracht.

Een Insights-training, beter bekend als kleurentraining, helpt om inzicht te krijgen in de voorkeursgedragsstijlen van collega’s. Zodat mensen het beste uit zichzelf halen en je als team nog betere dienstverlening kan bieden. Onze Insights-training werd verzorgd door Rob van Vroenhoven. Rob is Insights Discovery Practitioner en heeft veel ervaring in het managen en trainen van commerciële teams.

Spiegel voorhouden

Voorafgaand aan de training had elke collega een vragenlijst ingevuld. Op basis daarvan lag er voor iedere collega een profielbeschrijving klaar. Maar voordat we inzicht kregen in ons eigen profiel, zette trainer Rob ons aan het werk met diverse opdrachten.

Aan de hand van rode, gele, blauwe en groene kaartjes mochten we karaktereigenschappen en kwaliteiten aan elkaar toewijzen. Even later maakten we de balans op: welk beeld hebben we van elkaar en in hoeverre klopt dat?

Samenwerking en dienstverlening versterken

Vervolgens gingen we in gesprek aan de hand van situaties op de werkvloer. Welke gedragsstijl laat je zien in welke situatie, en hoe (anders) is dat bij je collega’s? Ook bepaalden we op basis van 4 kwadranten welke plek in de 'kleurencirkel' iedereen inneemt. Ook werden we getraind om voorkeursgedragsstijlen te herkennen aan de hand van video’s.

Daarna was het tijd om ons eigen Insights-profiel te lezen. Bij veel collega’s viel hun mond open van verbazing: de analyse was spot-on! We wisselden elkaars analyses uit en gingen met elkaar in gesprek over hoe we – op basis van deze inzichten – onze klanten beter kunnen bedienen.

Reacties van collega’s

Collega’s kijken terug op een inspirerende, waardevolle dag. Juliette vertelt: “Ik verbaasde me erover hoe je met zo’n test echt een goed beeld van jezelf krijgt. Ook heb ik geleerd hoe ik beter rekening kan houden met een ander. Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en het teamgevoel te versterken.”

Ook collega Michelle deelt haar ervaring: “Toegegeven, ik was vooraf best sceptisch. Ik dacht dat ik mezelf wel kende, maar daar gaat de training niet alleen maar om. Het stukje zelfinzicht heeft mij geholpen om te accepteren dat je niet ‘alles’ kunt zijn. Ook kan ik dankzij deze training mijn communicatiestijl beter aanpassen op collega’s en klanten.”

Ook werken bij Bamboo Brands?

Wil jij ook werken in een team waar zelfontwikkeling en teamspirit vooropstaan? Dat komt goed uit, want we zijn op zoek naar talent! Bekijk de vacatures en lees meer over werken bij Bamboo Brands.

Over de schrijver
Theo Toering is Founder & Managing Director of Bamboo Brands B.V.