Maak kennis met Bente

Vandaag introduceren we Bente van Santvoort. In de rol van Research Expert versterkt zij Bamboo Brands. We kijken ernaar uit om samen met Bente meer FMCG-bedrijven te helpen om succesvol te innoveren.

Leer Bente kennen

Waarom sprak Bamboo Brands jou zo aan?

“Wat me vooral aantrekt, is de voortdurende innovatie in de FMCG-sector. Helaas haalt het overgrote deel van de innovaties het niet en is het binnen het jaar alweer uit de schappen gehaald. Dit resulteert niet alleen in aanzienlijke financiële verliezen voor producenten, maar is tevens allesbehalve duurzaam. Bamboo Brands sprak mij aan vanwege de praktijkgerichte benadering op de winkelvloer, waar we empirisch onderzoek verrichten naar deze innovaties. Hierdoor kunnen bedrijven een duurzamer innovatieproces doorlopen en voorkomen ze de lancering van innovaties die weinig kans van slagen hebben.”

Wat houdt jouw rol in? Waarom past dit zo goed bij jou?

“Bij Bamboo Brands vervul ik de rol van data-analist en onderzoeksdeskundige. Alle soorten data, zowel kwantitatief als kwalitatief, belanden op mijn bureau. Wat data zo interessant maakt is dat het als een soort gids ons vertelt welke ideeën de moeite waard zijn om te verkennen en welke misschien niet. Patronen identificeren, trends herkennen en problemen oplossen kan allemaal op basis van data. Dit leidt uiteindelijk tot innovatieve oplossingen en nieuwe benaderingen.

Daarnaast ben ik ook degene die onderzoeksvoorstellen opstelt en uiteindelijk de resultaten presenteert aan onze klanten, waar ik die data vertaal naar bruikbare inzichten. Het is een erg afwisselende baan waarbij de nadruk ligt op data, en dat is precies wat het voor mij zo interessant maakt.”

Wat hoop en verwacht je dat de toekomst gaat brengen?  

“Ik kijk ernaar uit om samen met Bamboo Brands nog meer klanten te voorzien van waardevolle en relevante inzichten in hun innovatieprocessen. Mijn wens is dat onze aanpak in de FMCG-branche opvalt en een bewustzijn creëert dat innovatie anders kan én zeker mogelijk is!”

Wij zijn heel blij met de versterking van Bente en hopen haar nog lang in ons team te hebben!

Werken bij Bamboo Brands

Wil jij ook onderdeel uitmaken van een jong gedreven team? En voel jij je thuis in de wereld van innovatie en Fast Moving Consumer Goods? Bamboo Brands staat altijd open voor nieuw talent. Lees meer over werken bij Bamboo Brands en bekijk de vacatures. Wie weet tot snel!

Over de schrijver
Theo Toering is Founder & Managing Director of Bamboo Brands B.V.
Reactie plaatsen