Impact innovatie op foodwaste erg hoog
01 juni 2021 
in Nieuws

Impact innovatie op foodwaste erg hoog

Soms zie je slides die geen verdere uitleg nodig hebben. Deze slide is een weergave wat de impact is van foodinnovatie bij FMCG producenten op het foodwaste probleem.

De UN FAO (United Nations Food and Agriculture Organisation heeft in een recente studie blootgelegd dat meer dan 35% van het eten wat geproduceerd is niet word opgegeten. Daarvan komt 15% voor rekening van producenten.

Uit onze Nederlandse studies (onze innovation costs analysis) die we bij bedrijven hebben gedaan achterhalen we de 'cost of innovation'. Hieruit blijkt dat een grote costdriver van deze waste bij producenten de innovatiemotor is van het bedrijf.

Best indrukwekkend dat om te zien dat als je deze kosten dus onder controle kan krijgen we dus ook een steen (niet steentje) bijdragen aan het Foodwaste probleem.

Wil je ook een Innovation Cost Analysis aanvragen? Neem contact op met ons op! Of mail naar: info@bamboobrands.com.

Over de schrijver
Theo Toering is Founder & Managing Director of Bamboo Brands B.V.