Elvire Schlösser te gast in FMCG Innovatie Podcast
23 maart 2023 

Elvire Schlösser te gast in FMCG Innovatie Podcast

Aflevering 5 van De FMCG Innovatie Podcast staat live! Ditmaal een interessant gesprek met Elvire Schlösser, Inspiring Food Innovation Leader, waarbij Elvire ons meeneemt in haar visie over wat belangrijk is om succesvol te kunnen ontwikkelen en innoveren in FMCG. Beluister de aflevering op Spotify.

Elvires visie op innovatie in FMCG

Het intern actief verbinden van de afdelingen Marketing en R&D vormen de rode draad in de activiteiten die Elvire in haar projecten uitvoert om succesvol te innoveren.

Elvire vertelt daarover in de aflevering: “Het hebben van een duidelijk plan draagt bij aan succesvol innoveren. Maak dit plan als team en heb een duidelijk vertrekpunt. Kijk vooruit naar wat er al gedaan kan worden en ken duidelijke ‘owners’ toe aan verschillende verantwoordelijkheden binnen het traject. Dit leidt ertoe dat je in de executie veel tijdswinst behaalt en een kortere time-to-market kunt realiseren.”

Ook deelt Elvire een bruikbare tip voor lijnmanagers om de doorlooptijd van (innovatie)projecten te versnellen.


PS: de boektip die Elvire geeft is Hostmanship door Jan Gunnarsson.

Over De FMCG Innovatie Podcast

De FMCG Innovatie Podcast is er voor iedereen die zich bezighoudt met innovaties in een FMCG-/ foodbedrijf. Hier hoor je de zogeheten ‘reisverhalen’ van ondernemers, innovators en marketeers uit onze mooie branche. Want het innovatieproces toont gelijkenissen met een avontuurlijke reis: vooraf weet je nog niet wat je onderweg tegenkomt. Met deze podcast inspireren we jou om sneller, beter en duurzamer te innoveren in food & FMCG.

Volg ons op Spotify

‘De FMCG Innovatie Podcast’ is een initiatief van Bamboo Brands & FMCG Academy. Volg ons op Spotify en ontvang een melding zodra er een nieuwe aflevering online staat.

Te gast zijn in deze podcast?

Wil jij net als Elvire Schlösser jouw innovatieverhalen en/of visie delen? Word gast in onze podcast! Stuur een mail naar info@bamboobrands.com.

Over de schrijver
Theo Toering is Founder & Managing Director of Bamboo Brands B.V.