Bamboo Brands + HAS green academy ontwikkelen Consumer Behaviour Lab
18 september 2022 
in Nieuws

Bamboo Brands + HAS green academy ontwikkelen Consumer Behaviour Lab

We hebben groot nieuws! Samen met het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaan we een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het ontwikkelen van gezond en duurzaam voedsel. Lees meer over deze unieke samenwerking.

Waarom een Consumer Behaviour Lab?

Op het gebied van gezonde en duurzame food innovaties blijkt telkens weer dat ontwerpbeslissingen op basis van consumentenmeningen een te lage voorspellende waarde hebben voor het uiteindelijke marktsucces.

Het lectoraat van de HAS green academy zoekt daarom naar oplossingen die ingaan op het analyseren van consumentengedrag en het ontwerpen van succesvolle concepten die consumenten bewegen tot betere voedselkeuzes.

We zijn trots dat het lectoraat een partner heeft gevonden in Bamboo Brands. Als organisatie helpen we FMCG-fabrikanten om beter, sneller en duurzamer te innoveren. We toetsen innovaties in het schap, nog voordat producten op de markt zijn. Altijd gebaseerd op consumentengedrag (niet op meningen). Hierdoor kunnen fabrikanten snel identificeren welke innovaties zullen slagen of falen.

Onderzoek gehele innovatieproces samenbrengen

Onze onderzoeksmethoden sluiten mooi aan op het lectoraat Design Methoden in Food.  Antien Zuidberg, lector bij HAS green academy, vertelt: “Het lectoraat doet veel onderzoek met studenten aan de voorkant van het innovatieproces tot het moment dat foodconcepten ontwikkeld en getest zijn. Bamboo Brands richt zich met onderzoek juist op het einde van de innovatieproces  - als een concept bijna marktklaar is.”

Antien vervolgt: “Het testen van foodconcepten in de markt en bij ‘consumensen’ is daarbij altijd een kritiek punt: je wilt betrouwbare resultaten en hoe ‘echter’ je tests zijn, hoe beter. Met het opzetten van het Consumer Behaviour Lab kunnen we voedselkeuzegedragsonderzoek over het gehele innovatieproces op één plek samenbrengen en we verwachten dat dit waardevolle kennis oplevert voor zowel studenten als foodbedrijven.”

Foodinnovators van de toekomst

Theo Toering, Managing Director van Bamboo Brands vult aan: “We kijken ernaar uit om via het Consumer Behaviour Lab studenten te ondersteunen om betrouwbare onderzoeksmethoden en skills te ontwikkelen. Zij zijn immers de foodinnovators van de toekomst. Bamboo Brands zet zich graag in voor een duurzamere en gezondere wereld. Naast het opzetten van het lab zullen we ook actief deelnemen aan projecten van het lectoraat.”

Meer weten?

Lees ook het nieuwsbericht van HAS green academy. Wil je meer informatie over deze samenwerking? Neem contact op met Theo Toering via theo@bamboobrands.com.

Over de schrijver
Theo Toering is Founder & Managing Director of Bamboo Brands B.V.