{{maxHeight}}

Consument

Consument gerelateerde vraagstukken

Consument gerelateerde vraagstukken

Voor consumenten gerelateerde vraagstukken bieden we verschillende proposities waarbij natuurlijk het marketing probleem of aandachtspunt centraal staat.

Enkele voorbeelden:

Innovaties - Schapwaardigheid

Bij Bamboo Brands hebben we een verfrissende kijk op hoe je procesmatig je innovatieproces kan verbeteren. Innoveren kost veel tijd en energie van een organisatie daarnaast verdwijnen 80% van de innovaties binnen een jaar al van de markt. Als je dit proces slagvaardiger kan maken kan je enorme productiviteitsslagen maken. Klik hier voor een recent interview met Marketing Tribune wat goed uitlegt hoe we dit kunnen realiseren.

Merkpositionering targetten en koppelen aan de juiste doelgroep

Merkpositioneringen werken pas echt als ze toegespitst zijn op de juiste consument, tijdens het juiste moment waarbij het de juiste behoefte aanspreekt. Nieuwsgierig hoe wij dit aanpakken? We hebben een model wat we samen met jullie team doorlopen wat kan dienen als startpunt voor een activatiecampagne of zelfs een meerjarenplan waarbij je als commercieel team een aantal duidelijke faseringen meekrijgt wat ervoor zorgt dat het effect maximaal zal zijn.

Brand Price Trade Off research

Prijs is een belangrijk middel in de marketingmix. Zeker bij NPD producten waarbij de retailer toch eigenlijk wel meer marge wil omdat het categorieverruimend moet werken. Meestal Gaan we als fabrikanten hierin mee, echter het is de vraag of dit de juiste manier is. P (prijs)xQ(hoeveelheid)xM(marge) is nog steeds de rekensom voor elke retailer, alleen als de prijs toch echt te hoog is/of de waarde van de NPD overschat. Faalt het product. Middels Brand Price Trade Off meten we near store wat de optimale prijs moet zijn voor jouw product.

Agency pitches

Tot een aantal jaren geleden was het goed om een meerjaren relatie met een bureau te hebben. Veel tijd in elkaar te investeren en alle strategische vraagstukken bij je bureau neer te leggen. Tijdens veranderen en deze relaties ook. Wij gaan in gesprek met je om op basis van je merkuitdaging een aantal partners te zoeken die de uitdaging aankunnen en vertalen in concrete voorstellen. Zeg nou zelf. Bij de slager koop je geen verse groente….. toch

BHAG: Big Hairy Audacious Goal setting

Een groot harig, gedurfd doel is een strategische zakelijke verklaring die lijkt op een visie die is opgesteld om een ​​organisatie te richten op een organisatie-doel voor de middellange tot lange termijn dat gedurfd is, waarschijnlijk van buitenaf twijfelachtig, maar niet intern beschouwd wordt als onmogelijk.

We hebben specialisten in ons netwerk welke een bedrijf kunnen helpen om BHAG setting scherp te stellen. Meer weten. Neem contact met ons op.

Innovation Cost Analysis 

Altijd al willen weten wat het als bedrijf kost om innovaties te ontwikkelen? Wij hebben een methode ontwikkeld waarbij we in 2 dagdelen harde feiten kunnen opleveren wat de kosten zijn van het innovatie binnen het bedrijf. Daarnaast kijken we ook naar de opbrengsten en kunnen we op verzoek aanbevelingen doen om deze kosten significant te verlagen. 

Innovation Pressure Cooker

Ook zo jaloers op die start-ups die alsmaar sneller lijken te innoveren en zich gedragen als ‘een vlinder in de boksring’? Wij helpen om die start up mentatily/proces in te bedden in je organisatie.

Lanceren van nieuwe producten/concepten

Een belangrijke introductie wat voor de komende jaren voor de grootste groei moet zorgen? Wij helpen je om scherp te stellen, je te ondersteunen waar nodig. Samen met je commerciële team zorgen we ervoor dat alle elementen van de introductie gechallenged worden ( War-rooms, voorbereidingen op introductiegesprekken bij retailers kunnen ook onderdeel zijn).

Interim oplossingen

Heb je voor een bepaalde tijd marketing capaciteit nodig. Afhankelijk van jou behoefte gaan wij op zoek naar de juiste persoon voor de opdracht. Dit altijd op no cure no pay basis. 

Kortom mocht je een marketing uitdaging hebben waarbij je hulp nodig hebt. Neem contact met ons op en we komen graag bij je langs om je te helpen.

Contact

Neem gerust contact op met ons. Vul onderstaande velden in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor uw bericht

We nemen z.s.m. contact met u op