{{maxHeight}}

Commercieel

Commercieel gerelateerde vraagstukken

Commercieel gerelateerde vraagstukken

Een merk bouwen is een commerciële aangelegenheid en samenwerken tussen de afdelingen Sales, Marketing en Category management en Trade management is cruciaal in het realiseren van merkgroei. Op basis van onze ervaringen aan fabrikanten zijde kunnen wij helpen bij commercieel gerelateerde vraagstukken. Denk daarbij aan:

Health check commerciele organisatie

Staat je interne commerciele organisatie er goed voor? Heb je de juiste mensen op de juiste plaats? Passen de ambities van het merk bij de mensen? Werken de interne commerciele processen zoals ze moeten werken? Bamboo Brands is in staat om in een relatief kort tijdsbestek een health check uit te voeren en zo het management te kunnen voorzien van een onafhankelijk advies hoe gezond de commerciele organisatie is. Daarnaast zal Bamboo Brands aanbevelingen geven om de commerciele organisatie concreet te verbeteren. 

Lanceren van nieuwe producten/concepten

Een belangrijke introductie wat voor de komende jaren voor de grootste groei moet zorgen? Wij helpen je om scherp te stellen, je te ondersteunen waar nodig. Samen met je commerciële team zorgen we ervoor dat alle elementen van de introductie gechallenged worden. Afhankelijk van je vraagstelling kunnen we een dag inrichten of zelfs een aantal dagen het team helpen om de juiste aandacht te geven aan de introductie van het product/concept.

Profitability of the brand

Het landschap binnen retail is de afgelopen jaren veranderd. Daarnaast staan bij grote merken de basis onder druk en wordt het moeilijker om innovaties van de grond te krijgen met middelen van retailers (promotionele middelen bijvoorbeeld). Samen met enkele zware sales en marketing professionals in ons netwerk kunnen we de winstgevendheid van het merk doorlichten en advies doen op welke gebieden er verbeteringen mogelijk zijn.

We hebben een uitgebreid netwerk met specialisten waarbij we de juiste mensen inzetten toegespitst op de vraagstelling van de klant.

Innovation Cost Analysis 

Heb je altijd al willen weten wat het als bedrijf kost om innovaties te ontwikkelen? Wij hebben een methode ontwikkeld waarbij we in 2 dagdelen harde feiten kunnen opleveren wat de kosten zijn van het innovatie binnen het bedrijf. Daarnaast kijken we ook naar de opbrengsten en kunnen we op verzoek aanbevelingen doen om deze kosten significant te verlagen. 

Tijdelijke ondersteuning

Heb je voor een bepaalde tijd commerciële capaciteit nodig. Afhankelijk van jou behoefte kunnen wij kijken of we tijdelijke ondersteuning kunnen bieden. Dit altijd op no cure no pay basis. 

Interviews Retailers

Benieuwd of er volgens retailers ruimte is in een nieuwe categorie of dat men op zoek is naar nieuwe toetreder, of wil je een onafhankelijke kijk op de relatie tussen jouw merk en je retailers? Wij intervieuwen retailers op category managers en unit managers niveau bij retailers van de betreffende categorie en je krijg geheel onafhankelijk een advies met aanbevelingen.

 

Contact

Neem gerust contact op met ons. Vul onderstaande velden in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor uw bericht

We nemen z.s.m. contact met u op